Međunarodno priznati ISPITI

British Council-u 

možete polagati međunarodno priznate ispite iz engleskog jezika, prilagođene vašem nivou znanja i uzrasta, kao i profesionalne ispite univerziteta i koledža iz UK iz različitih oblasti.

Opšti engleski

Kembridž ispiti iz engleskog jezika (Cambridge ESOL exams) obuhvataju razne vrste sertifikata i diploma, i koncipirani su tako da izlaze u susret potrebama polaznika svih nivoa znanja. Kembridž ESOL ispiti su među najpoznatijim kvalifikacijma za učenike engleskog jezika na svetu.Kembridž ispite iz engleskog jezika priznaju brojne kompanije, akademske institucije, univerziteti i koledži, stručne institucije, kao i ministarstva i državne institucije širom sveta. Ispiti vam pomažu da steknete visoko obrazovanje, poboljšavaju mogućnost zaposlenja i omogućavaju da razmišljate o čitavom nizu poslovnih prilika.Pogledajte stranicu: Kako se pripremiti za ESOL ispit.​Ako želite da saznate više o tome kako se rangiraju Kembridž ispiti engleskog jezika u odnosu na standarde zajednickog evropskog okvira (CEFf) pratite ovaj link.

Stručni engleski

Ukoliko želite da poslodavcu dokažete da engleski možete da koristite u svakom poslovnom kontekstu, onda su Kembrdiž ESOL stručni ispiti engleskog jezika upravo za vas.Sertifikati poslovnog engleskog (Business English Certificates – BEC) su dobar način da započnete svoj profesionalni razvoj. Studenti kojima je engleski potreban u oblasti finansija, računovodstva ili prava mogu se opredeliti za Međunarodni sertifikat engleskog jezika za finansije (International Certificate in Financial English) ili Međunarodni sertifikat iz engleskog jezika za pravnike (International Legal English Certificate – ILEC) dok nastavnici i profesori mogu da unaprede svoje znanje polaganjem Testa iz metodike nastave (Teaching Knowledge Test – TKT).​

Testovi za najmlađe

Milioni dece širom sveta uče engleski jezik. Pošto mladi počinju da uče jezik, kasnije u životu imaju prednost u daljem obrazovanju, poslovnom životu i slobodnim aktivnostima.Kembridž ESOL ispiti engleskog jezika za najmlađe predstavljaju izvrstan i zabavan način da deca budu motivisana i uče engleski. Ovi ispiti pomažu deci da kako napreduju izgrađuju samopouzdanje i polako se privikavaju na kasnije ispite koje će polagati tokom daljeg obrazovanja.Namenjeni su mališanima od 7 do 12 godina i ovi ispiti engleskog jezika za najmlađe su dostupni na tri nivoa: poletarci (Starters), letači (Movers) i piloti (Flyers).

IELTS Ispiti

Ako planirate da studirate ili živite u inostranstvu, onda je IELTS pravi ispit za vas.IELTS je ispit za one koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije. IELTS je skraćenica za International English Language Testing System i pokazuje nivo znanja pri kom možete da komunicirate sa ljudima kojima je engleski maternji i da pri tom uspešno koristite sve četiri jezičke veštine: razumevanje, čitanje, pisanje i govor.IELTS je vodeći ispit engleskog jezika i svake godine ga polaže preko million ljudi.​

Obrazovni i Stručni Ispiti

British Council u Srbiji organizuje niz stručnih ispita koji omogućavaju mladim profesionalcima da razviju i unaprede svoju karijeru. Ovi međunarodno priznati ispiti su veoma često neizbežan zahtev koji kompanije i institucije postavljaju pred svoje novo, ali i već postojeće osoblje.Ako želite da polažete ispit bilo kog britanskog, i ne samo britanskog univerziteta, instituta ili koledža, završite svoje studije ili unapredite svoje znanje, British Council u Srbiji pruža odlične mogućnosti da sve to postignete. Kao zvanično i ovlašćeno telo u Srbiji, British Council je obrazovna veza između Srbije i Velike Britanije.

Aptis

Aptis pruža pouzdane i precizne informacije o nivou znanja engleskog jezika u vašoj organizaciji. Na osnovu ove procene, bićete u mogućnosti da donesete bolje odluke pri zapošljavanju, daljem razvoju i obuci.
Aptis je fleksibilan i prilagodljiv vašim potrebama pa vam omogućava da ocenite znanje brzo i uz minimalne troškove.
Takođe, pruža vam mogućnost da precizno ocenite veštine koje su vama relevantne i brzo dobijete rezultate.